TÖBB, MINT 40 ÉVES TÖRTÉNET

 1. 2018

  Austria

  Az Europapier részesedést szerez az ausztriai Jegingben található Carl Bernh. Hoffmann GmbH-ban.

 2. 2015

  Austria

  Az Europapier megvásárolta a PaperNet VisCom üzletágát
 3. 2013

  Az Europapier újra a piacra lép

  Ukrajnában, és létrehozza az Europapier Eastern Europe vegyesvállalatot.

 4. 2012

  Az Europapier csoport

  Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban és Szerbiában teljes egészében megvásárolja a PaperlinX vállalattól a helyi papírkereskedelmi üzletágat.

 5. 2010

  Az Europapier a Henzel Group tagjává válik

  A bécsi központú csoport magába  foglalja a Wilfred Heinzel AG nemzetközi papírpép- és papírkereskedelmi vállalatot, a papírpép- és papírgyártással foglalkozó Zellstoff Pöls AG vállalatot, a Laakirchen Papier AG és az AS Estonian Cell vállalatot, valamint a hulladékpapír kezelésével és kereskedelmével foglalkozó Bunzl & Biach vállalatot is.

 6. 2007

  Az Europapier megerősíti piaci pozicióját

  Bosznia-Hercegovinában: felvásárolja és beolvasztja az irodák és iskolák papírellátásával foglalkozó helyi Hercegtisak céget

 7. 2004

  Oroszország

  Az Europapier 140 milliós lakosságú piacra terjeszti ki tevékenységét, amikor felvásárolja a Mondi Syktyvkar vállalat értékesítési üzletágát. Az Europapier területe ezzel a nyugat-ausztriai Franstanztól egészen a kelet-szibériai Irkutszkig terjed ki.

 8. 2003

  Lengyelország

  Az Europapier megvásárolja a lengyel International Paper kereskedelmi vállalatot. Ezzel létrejön az Europapier Impap vállalat.

 9. 2003

  Bulgária

  Az Europapier Bulgaria vállalat létrehozásával az Europapier a balkáni országokra is kiterjeszti üzleti tevékenységét.

 10. 2001

  Bosznia-Hercegovina

  Fennállásának harmincadik évében az Europapier beindítja vállalkozását Bosznia-Hercegovinában, az egykori Jugoszláv Szocialista Köztársaság újabb országában.

 11. 1998

  Ukrajna

  Az Europapier értékesítési irodát nyit Ukrajnában, bár ezt pár év múlva be kellett zárni az üzleti környezetben bekövetkezett változások miatt.

 12. 1997

  Románia

  Az Europapier zöldmezős beruházásba fogott Romániában, egy több mint húszmilliós lakosságú piacon.

 13. 1996

  Horvátország

  Egy évvel később a több mint ezer szigetet és 5835 kilométeres partvonalat magának mondó Horvátország is az Europapier csoport része lett.

 14. 1995

  Szerbia és Montenegró

  Folytatódik a balkáni terjeszkedés: az Europapier Szerbiában és Montenegróban is megkezdi tevékenyégét.

 15. 1994

  Lengyelország

  A lengyel Sonevix vállalat megvásárlásával az Europapier egy negyvenmilliós lakosságú területre lép be, ezzel megkétszerezi addigi piacát. Az Europapier kiterjeszti a Sonevix alaptevékenységét, a vizuális kommunikációt azzal, hogy nyomdai és írópapír, illetve irodai papíráru-termelést indít be.

 16. 1993

  Szlovénia és a Cseh Köztársaság

  Az Europapier folytatja dél felé irányuló terjeszkedését, amikor megveti lábát a legkisebb piacon, az alig nagyobb mint kétmilliós lakosságú Szlovéniában.


  Az Europapier észak-keleti terjeszkedésének újabb lépése az Europapier Bohemia megalakítása a Cseh Köztársaságban.

 17. 1991

  Magyarország és Szlovákia

  Alig két évvel a Vasfüggöny lebontása után az Europapier az első nyugati papírkereskedelmi vállalat, amely megveti a lábát a kelet-európai piacon: létrehozza leányvállalatát a szomszédos Magyarországon.


  Az Europapier ugyanebben az évben belép a szlovák piacra is, és megkezdi üzleti tevékenységét a Bécstől hatvan kilométerre fekvő Pozsonyban. 

 18. 1971

  Az Europapier megalapítása Ausztriában

  A neusiedleri (mai neve Mondi), a nettingsdoferi, a salzeri és a steyrermühli papirüzemek bécsi székhellyel megalapítják az Europapier Austria vállalatot.