Nyilatkozat

A HEINZEL CSOPORT KÖRNYEZETVÉDELMI NYILATKOZATA

Tiszteljük a környezetet és célunk, hogy a lehető legcsekélyebbre csökkentsük a működésünk során a környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásokat. Miközben az elérhető legnagyobb hatékonyságra törekszünk, tevékenységünk során nagy hangsúlyt fektetünk a környezet védelmére, valamint a környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatások minimalizálására. Teljes mértékben bevezetett minőségellenőrzési rendszer működik papírgyárainkban, amely ISO 9001 tanúsítással rendelkezik, míg környezetirányítási rendszerünk megfelel az ISO 14001 szabványnak.

Az Europapier vállalat és teljes, világméretű kereskedelmi vállalkozásai minősítése megfelel az FSC® (FSC C017326) és a PEFC (PEFC/06-37-03) (Erdészeti Tanúsítási Rendszerek) előírásainak. Meggyőződésünk, hogy ezek az irányítási rendszerek jótékony hatással vannak minden tevékenységünkre, részben annak köszönhetően is, hogy minden munkatársunk elfogadta ezeket. Munkatársaink tisztában vannak azzal, hogy munkájuk egy része hatással van a környezetre , és tisztában vannak azzal is, hogyan milyen módon korlátozhatják a káros hatásokat.

A csoport stratégiájának integrált része a Környezeti és Minőségbiztosítási Politika. A környezettel szemben érzett felelősség a csoport tevékenységének egyik kulcsfontosságú eleme. Célunk az, hogy a környezetre gyakorolt káros hatásokat a lehető legcsekélyebbre csökkentsük. Minden tevékenységünk során ragaszkodunk a folyamatos korszerűsítés és fejlesztés alapelvéhez.

Mindezen pozitív eredmények elérésének érdekében vállalataink bármilyen munkakörben dolgozó munkatársait – a szakmunkásoktól a középvezetőkön keresztül, egészen a felső szintek döntéshozóiig – széleskörű oktatásban és továbbképzésben részesítjük.
 

Ezekhez az értékekhez nemcsak saját vállalatunkon belül ragaszkodunk, hanem a vállalataink által felhasznált nyersanyagokat beszállító és szolgáltatásokat biztosító partnereink vonatkozásában is. Partnereinket is arra ösztönözzük, hogy keressék mindazokat a termékeinket, amelyek a lehetőség szerint a leginkább környezetbarát eljárásokkal készültek. Mindeközben arra törekszünk, hogy gyümölcsöző kapcsolatokat építésünk ki a társadalommal, valamint az állami, a közösségi és regionális szervezetekkel, illetve egyéb vállalatokkal is.

Készen állunk arra, hogy nyíltan bemutassuk környezetünknek szociális felelősségünket, beszéljünk róla, és mutassuk meg hajlandóságunkat arra, hogy megfelelő tájékoztatást adunk gyárainkról, stratégiánkról és céljainkról – és még a legapróbb problémákat se rejtsük véka alá. Csakis a közvetlen, őszinte, nyílt párbeszéd és az összes érintett fél közötti együttműködés alapozhatja meg sikeres és hosszútávú együttélésünket egy olyan világban, amely olyannyira a technikán alapszik, mint ma a mi világunk.

Alfred H. Heinzel, a Heinzel Group Elnöke