Tanúsítványok

A PEFC (PEFC/06-37-03) minőségjelzést a Programme for Endorsement of Forest Certification (Erdőtanúsítványok Támogatási Programja) vezette be, és arról tanúskodik, hogy, a termékek fa-alapú nyersanyagai a PEFC (PEFC/06-37-03) egyik tanúsítási bizonyítványát kiérdemlő, és azzal ellátott erdőgazdaságból érkeztek, vagy megfelelnek a PEFC (PEFC/06-37-03) Chain-Of-Custody szabványainak.

További információ a PEFC-ről , az alábbi linken található:  https://www.pefc.org/
PEFC - Europapier Certificate

Az FSC® (FSC C017326) minőségjelzést a Forest Stewardship Council® (Felelős Erdőgazdálkodásii Tanács) vezette be, és ez azt bizonyítja, hogy a termékek fa-alapú nyersanyagai felelősen vezetett erdőgazdaságból származnak, megfelelnek az FSC® (FSC C017326)-szabványoknak, vagy az FSC®(FSC C017326) Chain of Custody (Felügyeleti Lánc) szabványaiban szereplő előírásoknak.

További információ a FSC® -ről , az alábbi linken található:  http://www.fsc-info.org/
FSC® - Europapier Certificate

Európai ökocímke (Európai Virág)
A papíripari termékekre vonatkozó Európai ökocímke megjelölés olyan átfogó tanúsítvány, amely mind a friss, mind pedig az újrahasznosított rostanyagokra vonatkozik, és meghatározza a káros anyagok kibocsátására, az energia-felhasználásra, a nyersanyagok eredetére és a specifikus vegyianyagokra vonatkozó kritériumokat.

Északi Hattyú
A papíripari termékekre vonatkozó Északi Hattyú megjelölés olyan átfogó ökocímke, amely mind a friss, mind pedig az újrahasznosított rostanyagokra vonatkozik, és meghatározza a káros anyagok kibocsátására, az energia-felhasználásra, a nyersanyagok eredetére és a specifikus vegyianyagokra vonatkozó kritériumokat.

Karbonsemleges termék
A Karbonsemleges termék (Carbon Neutral Product) kifejezés meghatározza, hogy egy termék előállításával kapcsolatos üvegház-gázkibocsátás azoknak az alapoknak a közreműködésével egyenlitődik ki, amelyek támogatják a megújuló, károsanyag-kibocsátástól mentes energia-felhasználási terveket, mint amilyenek a szélerőmű-farmok, a napenergiát felhasználó, vagy az energiafelhasználás hatékonyságának javítását célul kitűző projektek.

Kék Angyal
A Kék Angyal olyan papírtermékekre vonatkozó, átfogó ökocímke, amelyet kizárólag, vagy legnagyobb részben újrahasznosított rostanyagokból készített termékekre adnak. A tanúsítvány meghatározza az újrahasznosított papíranyagok és vegyianyagok minőségi besorolását.

Tanúsított zöld energia (Green-e)
A Green-e címke segítséget nyújt a vásárlóknak, hogy felismerjék az elsőrangú, a bizonyítottan megújuló energiával gyártott termékeket. Ez bizonyítja, hogy a megújulóenergia-tanúsítványok (REC-ek) megfelelnek a szigorú környezetvédelmi és vásárlóvédelmi szabványoknak.

Szélenergia
Ez a címke azt mutatja, hogy a papírtermék gyártásához szükséges elektromos energiát megújuló szélenergia szolgáltatta.